Pages

woensdag 9 november 2011

Mijn Opleiding

Ik volg de opleiding 'mediavormgeving' op de Eindhovense school. Het bevalt me zeer goed, ondanks het reizen elke dag. De vakken die we krijgen vind ik erg leuk en interessant, de tijd gaat erg snel. Op maandag, dinsdag en woensdag zit ik van 09.00 - 17.00 op school maar de tijd vliegt op school omdat je het leuk vind.
Na mijn vorige opleiding en het verleden van mijn studie(s) zal ik er alles aan doen om een goed rapport te halen op school. Voor zover lijkt me dit nog geen probleem, ik zet me in, maak de opdrachten goed en lever ze ook op tijd in.
Na deze opleiding probeer ik door te studeren op het HBO want tegenwoordig kom je niet ver meer met een MBO opleiding. Op het HBO probeer ik een soort gelijke opleiding te zoeken en zal me hiervoor ook 100% gaan inzetten.

Enkele opdrachten die ik al gemaakt heb:




Mijn Passie

Sommige mensen zien hun 'passie' als hobby. Dit vind ik niet, een passie vind ik iets waar je voor geboren bent en waar je met heel je hart achter staat hoe goed of slecht het ook mag gaan.
Mijn passie is daarom ook Ajax Amsterdam! Al vanaf mijn geboorte heb ik een Ajax hart. Helaas heb ik nog niet naar veel wedstrijden kunnen gaan, i.v.m met de prijs. Want goedkoop is het niet om even vanuit Venlo naar Amsterdam te rijden en dan heb je nog niet eens een kaartje voor de wedstrijd.
Ik heb veel mooie dingen meegemaakt maar natuurlijk ook teleurstellende. Mijn mooiste moment was toch de dag 15mei 2010. Dit was de dag dat er een kampioenswedstrijd was, namelijk Ajax - Twente. Kosten wat het kost moest ik hierbij zijn, dit is me dan ook gelukt. Dit was een hele belangrijke dag voor alle Ajacieden. Ajax kon namelijk zijn 3e ster pakken waar alle Ajacieden al zo lang op wachten. Na 90min met shakende benen gestaan te hebben kijkende naar de wedstrijd in Amsterdam konden we eindelijk feest vieren. Onze 3e ster kon in het nieuwe seizoen op het shirt gedrukt worden, want we waren kampioen!
Deze dag zal ik nooit meer vergeten, we hebben gefeest, gedronken en veel plezier gehad!









Grafisch Museum Breda

Dinsdag 1 november zijn we met allebei de CrossMedia klassen (CM1a/CM1b) naar het grafisch museum in Breda geweest. We hebben o.a. een rondleiding door het museum had waar veel oude/nieuwe ontwerpen waren te zien. Ook kon je zien hoe de ontwerpen in de loop van de tijd zijn veranderd door middel van techniek en kleur.
Tevens hebben we ook een workshop gehad. Deze workshop had met typography te maken. We kregen de opdracht om buiten van alle vormen waarin we een letter van het alfabet zagen een foto te knippen.
Hier volgen enkele voorbeelden:










Van boven naar beneden -> Q,O,U,Y,X

Ik vond deze dag erg leerzaam omdat je toch anders gaat kijken als je over straat loopt naar gebouwen etc.





dinsdag 11 oktober 2011

TakeThree - Fotografie & Design

Wij, Jaap, Maikel en Tim zijn een reclamebureau begonnen, genaamd TakeThree.
Jaap Hertogs is de Art director, Maikel Meevis is de webontwikkelaar / designer, Tim Achten is de grafisch ontwerper.
Op deze manier is ons bedrijfje geordend.
De takenverdeling was als volgt:
Tim - Ontwerp van het logo, ontwerp van de gevel van het gebouw en de bedrukking van de auto
Maikel - Vormgeving van de Website
Jaap - Vormgeving van de brief en verantwoordelijk voor dit blogbericht.

We vonden dit een hele leuke opdracht omdat er heel veel verschillende taken waren die we in teamverband moesten doen!


Corporate Identity Efteling

Vandaag hebben we een opdracht gekregen om een bepaald bedrijf naar voren te brengen. We moesten alle vormen van hun corporate identity die jullie tegenkomen vastleggen. De corporate identity van een bedrijf is o.a. terug te vinden in drukwerk (groot en klein), logo’s, advertenties, folders, websites, reclamecommercials, bedrijfskleding, meubilair, aankleding, beletteringen, gebouw enz., maar ook bepaalde service en taalgebruik.

We (Jaap, Maikel, Thijs en Ik) hebben een groepje gevormd en zijn tot de conclusie gekomen dat we voor de Efteling kiezen. We hebben eerst wat taken verdeeld, de een moest reclame materiaal zoeken en de ander moest belettering zoeken. Zo hebben we samen met zijn 4en een heleboel materiaal verzameld om daarna een mooie Powerpoint te maken. We zijn nu bezig met de Powerpoint en het wordt een mooie presentatie!

dinsdag 27 september 2011

Stratumseind

Stratum, dat is toch echt wel de 'place' als je als jongere naar Eindhoven gaat. Hier is het uitgaansleven van Eindhoven te vinden. Zelf kom ik er niet al te vaak, aangezien ik uit Venlo kom maar de keren dat ik er ben geweest was het kutzat naar huis toe. Het uitgaansleven in Stratum is veel gezelliger als dat in Venlo vandaar dat ik er weleens voor kies om de trein richting Eindhoven te pakken om te stappen.

Binnenkort zal ik weer een keer met mijn vrienden naar Stratum gaan!

zondag 18 september 2011

Sweet 18

Wat een feest heb ik gehad vrijdagavond. Het was super. We hebben tot in de late uren door gefeest en ik lag uiteindelijk om 5uur in bed. Reacties op mijn feest waren overigens ook GE-WEL-DIG!:


vrijdag 16 september 2011

My 'Sweet 18'


 
Vanavond is het zover! Mijn 'Sweet 18'. Hopen op een groot feest!

maandag 12 september 2011

Flyer ontwerp Sjiwa Baarlo


Dit is een flyer die ik ontworpen heb voor een jongerencentrum in Baarlo.
Het feest is vorige week vrijdag gehouden en het was zeer geslaagd!

dinsdag 6 september 2011

First School Day

Eerste schooldag zit er weer op. Geheel nieuwe ervaring, nieuwe school, nieuwe opleiding, nieuwe stad en zelfs een nieuwe manier van reizen. Het bevalt me tot nu toch nog prima, ben benieuwd hoe het wordt op deze opleiding!